10 τρόποι προστασίας του αυτοκίνητου σας από τον Ήλιο

10 τρόποι προστασίας του αυτοκίνητου σας από τον ΉλιοΕπειδή ο καιρός αλλάζει κι έρχεται το καλοκαίρι σιγά σιγά…

το www.parmpriz.gr σας παρουσιάζει τους 10 τρόπους προστασίας του αυτοκίνητου σας από τον Ήλιο. 

 

Η προστασία του αυτοκινήτου μας από τον Ήλιο και τη ζέστη μας επιτρέπει να το διατηρούμε σε καλή κατάσταση, να αποφεύγουμε τυχόν ζημιές και να το καθιστούμε λειτουργικό κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της υπερβολικής θερμοκρασίας.

 

Όταν αφήσετε το αυτοκίνητό σας στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η θερμοκρασία στο εσωτερικό μπορεί να φτάσει μέχρι και 60 βαθμούς Κελσίου, ενώ η εξωτερική του επιφάνεια μπορεί να φτάσει έως και τους 90 βαθμούς Κελσίου!

Οι 10 προτάσεις μας λοιπόν για προστασία  είναι:

  1. Τακτικός έλεγχος των υγρών του αυτοκινήτου. Όταν το όχημα εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, τα υγρά του μπορεί να εξαντληθούν πιο γρήγορα.
  2. Έλεγχος της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Σε συνθήκες ζέστης και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη χρήση κλιματισμού, η μπαταρία σας ενδέχεται να χρειάζεται να δίνει υψηλότερα φορτία πράγμα που μπορεί να την εξαντλήσει συντομότερα.
  3. Καθαρισμός των φίλτρων αέρα. Το ξηρό κλίμα τους ζεστούς μήνες δημιουργεί και περισσότερη σκόνη, που σημαίνει ότι τα φίλτρα χρειάζονται καθάρισμα ή σε περίπτωσή που τα έχετε πάνω από χρόνο, αλλαγή.
  4. Αντανακλαστικό πάνελ ηλιοπροστασίας παρμπρίζ.  Με την τοποθέτηση του πάνελ στο παρμπρίζ τις ώρες που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο σας, μειώνετε την εισερχόμενη ακτινοβολία στο εσωτερικό του και την αύξηση της θερμοκρασίας. Επίσης προστατεύεται το εσωτερικό του από τις υπεριώδεις ακτίνες.10 τρόποι προστασίας του αυτοκίνητου σας από τον Ήλιο
  5. Τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών. Οι αντηλιακές μεμβράνες απωθούν τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου και μειώνουν την θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό και τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους επιβάτες αλλά και το ίδιο το αυτοκίνητο.
  6. Τακτικός έλεγχος της πίεσης αέρα στα ελαστικά. Λόγω της ζέστης τα ελαστικά είναι δυνατόν να χάνουν πίεση και να ζορίζουν το αυτοκίνητο σας κατά την πορεία του. Ο έλεγχός τους, δεν πρέπει να γίνεται σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, αλλά όταν η θερμοκρασία έχει κατέβει ή όταν το αυτοκίνητό σας είναι σε δροσερό σημείο.
  7. Αποφύγετε την έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο όταν είναι σταθμευμένο. Εάν είναι δυνατό, σταθμεύεται το όχημα σας σε σκιερά σημεία ώστε να μην εκτίθεται στον ήλιο και την ζέστη.10 τρόποι προστασίας του αυτοκίνητου σας από τον Ήλιο
  8. Τακτικός καθαρισμός του εσωτερικού.  Η συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς σε συνδυασμό με τον ήλιο μπορούν να καταστρέψουν το εσωτερικό του οχήματος σας. Να καθαρίζετε τακτικά το εσωτερικό χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καθαριστικά για αυτοκίνητα.
  9. Εξωτερικό συχνό πλύσιμο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την εξωτερική επιφάνεια του οχήματός σας. Φροντίστε λοιπόν να το πλένετε τακτικά και να το στεγνώνετε για να διατηρηθεί πολύ περισσότερο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και κερί για περισσότερη προστασία.
  10. Τοποθέτηση μεμβράνης προστασίας χρώματος. Μια λύση γενικά για την προστασία του εξωτερικού του οχήματος από τον ήλιο μικρογδαρσίματα και βρωμιά. Το κόστος βεβαία είναι πιο υψηλό από τις μεμβράνες αλλά αποτελεί και αυτό μια καλή προστασία για το όχημα σας.

Αντηλιακές Μεμβράνες Sougioltsis

Ελπίζουμε να πήρατε μια εικόνα και να σας βοήθησε το άρθρο μας.

Από την άλλη….

Εάν επιθυμείτε να  τοποθετήσετε αντηλιακές μεμβράνες στο όχημά σας, ξέρετε που να απευθυνθείτε!

Κλείστε τώρα ραντεβού εδώ! 

Ετικέτες: ,

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.