5 τρόποι για Αποτελεσματική χρήση Κλιματισμού στο αυτοκίνητο5 τρόποι για Αποτελεσματική χρήση Κλιματισμού στο αυτοκίνητο

Καλοκαίρι, υψηλές θερμοκρασίες και … στο αυτοκίνητο μέσα ακόμα πιο υψηλές!  Εάν είναι και πολλές ώρες παρκαρισμένο στον ήλιο αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σου δεν μπόρεσες να βρεις ένα σκιερό μέρος.

Το μόνο που θέλεις μόλις μπεις στο αυτοκίνητο, είναι να κατέβει η θερμοκρασία του αμέσως..  αλλά και να αποδίδει τα μέγιστα κατά την διάρκεια που θα είσαι σε  αυτό.

 

Το parmpriz.gr σου δείχνει 5 τρόπους για αποτελεσματική χρήση του κλιματιστικού σου.

 

  1. Όταν το αυτοκίνητο μας είναι παρκαρισμένο και έχει ζεσταθεί πολύ(φούρνος), ένας αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος να διώξουμε την ζέστη είναι ο παρακάτω.  Οδηγούμε με χαμηλή ταχύτητα, ανοίγουμε τα παράθυρα και ρυθμίζουμε τον κρύο αέρα να χτυπάει στα πόδια μας. Με αυτό τον τρόπο ο κρύος αέρας που έρχεται από χαμηλά πιέζει τον ζεστό αέρα να ανέβει ψηλά (μια και ελαφρύτερος) και να απορριφθεί έξω στην ατμόσφαιρα.  Μόλις αντιληφθείτε όμως ότι η πολύ ζέστη υποχωρεί κλείστε τα παράθυρα.
  2. Διατηρούμε τη ρύθμιση του κλιματιστικού στην ανακύκλωση. Από την στιγμή που ο αέρας στο αυτοκίνητο είναι ψυχρότερος από το εξωτερικό περιβάλλον βοηθάτε το σύστημα του κλιματισμού να αποδίδει καλύτερα.
  3. Μην τοποθετείται τον κλιματισμό στην μέγιστη δυνατή απόδοση κατά την έναρξη λειτουργίας του. Ξεκινήστε το σιγά σιγά και μόλις αρχίσει να αποδίδει τότε μπορείτε να το αυξήσετε την  ένταση του. Έτσι θα έχετε μια πιο ήπια και μια πιο αποδοτικότερη χρήση στη μείωση της θερμοκρασίας.
  4. Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε πολικό κλίμα στο αυτοκίνητο… Το σώμα του ανθρώπου δεν έχει φτιαχτεί για ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία. Υπάρχει περίπτωση να λιποθυμήσετε όταν βγείτε από το όχημα σας ξαφνικά από την ψύξη στην πολύ ζέστη.  Μια ικανοποιητική θερμοκρασία είναι οι 24Ο C.  Επίσης και το κλιματιστικό δεν έχει φτιαχτεί για να κάνει το αυτοκίνητο σας ψυγείο για παγωτά. Μην ξεχνάτε πως η σωστή χρήση του σας βοηθάει στην εξοικονόμηση καυσίμου.
  5. Να φροντίζεται μια φορά τουλάχιστον το χρόνο να κάνετε service στο κλιματισμό και να αλλάζετε και το φίλτρο της καμπίνας εισαγωγής αέρα. Η συχνή συντήρηση του κλιματιστικού παρατείνει την ζωή του και το βοηθάει να αποδίδει.

 

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουν όλα αυτά και να περάσεις ένα ευχαριστώ δροσερό καλοκαίρι!

Ετικέτες: ,

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.