Ποια χρώματα αυτοκινήτου προκαλούν συχνότερα ατυχήματα;Ποια χρώματα αυτοκινήτου προκαλούν συχνότερα ατυχήματα;

Είναι δυνατόν το χρώμα του αυτοκινήτου να παίζει ρόλο στην εμπλοκή του σε ατύχημα;

 

Μπορεί να φαίνεται γελοίο αλλά ασφαλιστικές εταιρίες και πανεπιστήμια μελετούν εδώ και 20 έτη τα ατυχήματα των αυτοκινήτων καταγράφοντας χρώματα και συνθήκες.

 

Το parmpriz.gr και πάλι έψαξε να βρει εάν πραγματικά επηρεάζει το χρώμα του αυτοκινήτου στη δημιουργία ατυχημάτων και σας παραθέτει τα παρακάτω.

 

Όπως παρατηρήθηκε κατά την 20ετή μελέτη που έγινε στην Ευρώπη αλλά και  της  μελέτης του Κέντρου Ερευνών Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Monash της Αυστραλίας συνοπτικά καταλήξαμε ότι:

 

–  Τα χρώματα που επηρεάζουν και εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα  σε ποσοστό περίπου 10% περισσότερο από τα υπόλοιπα είναι

  • Τα σκούρα χρώματα με πρώτο το Μαύρο, Μπλε, Πράσινο Κόκκινο, Ασημί, Γκρι επειδή είναι λιγότερο αντιληπτά από το ανθρώπινο μάτι σε συνθήκες ημέρας

–  Τα χρώματα που επηρεάζουν λιγότερο και εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα είναι

  • Τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα με πρώτο το λευκό και μετά το κίτρινο επειδή είναι περισσότερο αντιληπτά από του οδηγούς σε συνθήκες ημέρας.

 

 

Συμπερασματικά εάν έχουμε σκούρου χρώματός  αυτοκίνητό είναι πιθανότερο να εμπλακούμε σε κάποιο ατύχημα. Αυτό όμως δεν αποτελεί παρά ένα πολύ μικρό ποσοστό στη πρόκληση ατυχημάτων. Η κύρια αιτία των ατυχημάτων είναι η οδηγική μας συμπεριφορά.

 

Προσοχή λοιπόν στους δρόμους, προσοχή στις σημάνσεις και σηματοδοτήσεις, σεβασμός στον κωδικά οδικής κυκλοφορίας, σωστή εκτίμηση των δυνατοτήτων μας και  του αυτοκινήτου μας.

 

Στην εταιρία μας αναλαμβάνουμε την επισκευή του αυτοκινήτου σας διαθέτοντας την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να είστε ασφαλείς.

Καλέστε για επισκευή ή αντικατάσταση στο 2310 90.54.53 και στο 6947 56.19.35.

Λύσεις για όλα τα οχήματα.

www.parmpriz.gr

Ετικέτες: ,

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.